BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vigyázat! A Yettel feltöltőkártyás ügyfeleinek adataira utaznak a csalók

Egy hamis weboldalon próbálják megszerezni a Yettel feltöltőkártyás ügyfeleinek bankkártyaadatait csalók. A Yettel Magyarország hívta fel rá a figyelmet, hogy a bűnözők a yettell.com (kettő l-betűvel és .com végződéssel) webhelyen igyekeznek megszerezni az adatokat. A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keressék fel.

Yettel-feltöltőkártyás ügyfeleket célzó, csaló weboldal bukkant fel az interneten, amelynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártyaadatait – hívta fel a figyelmet a Yettel Magyarország az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Belgrade,,Serbia,-,November,05,,2023:,Big,Logo,Sign,Yettel
A Yettel feltöltőkártyás ügyfeleinek adataira utaznak a csalók / Fotó: Shutterstock

A vállalat tájékoztatása szerint 

a hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, de a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „l” betű, és „.com” végződésű a webcím. Bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét 

– jelezték.

A legújabb internetes csalások: a disznóvágás és a háromszögelés

Kiadta az internetes csalásokról szóló friss jelentését a Visa, kiderült, hogy az átverések száma csökkent, viszont az ellopott pénz mennyisége egyre több. Ez azt jelenti, hogy a csalók fokozatosan belerázódnak ebbe az „iparágba”, és célzottan támadják az embereket. Az Egyesült Államokban leggyakoribb internetes csalásokat is összegyűjtötte a cég.

Az ügyfelek megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel-weboldalként jelenik meg a Google találati eredményeinek első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó, és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link.

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keressék fel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.