BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama: "Nancy Reagannel nem akartam szeánszot folytatni"

Barack Obama megválasztott amerikai elnök máris bocsánatkérésre kényszerült első sajtótájékoztatója után: egy félresikerült megjegyzése miatt kért elnézést Nancy Reagan egykori first ladynél - közölte vasárnap a Fox televízió.

Barack Obama megválasztott elnöki minőségében pénteken tartotta első sajtóértekezletét. Egy újságíró megkérdezte tőle, hogy választási győzelme óta beszélt-e exelnökökkel, amire Obama azt felelte, minden élő elnökkel egyeztetett - idézi az origo a távirati irodát.

"Nancy Reagannel nem akartam szeánszot folytatni" - mondta. Ezzel közvetve arra utalt, hogy a most 87 éves egykori first lady férje, a 40. elnök hivatali idején, az 1980-as években rendszeresen kikérte egy asztrológus tanácsát Ronald Reagan programjának összeállításával kapcsolatban. Ezt a 2004-ben elhunyt Ronald Reagan egykori kabinetfőnöke, az elnök feleségével sokat perlekedő Donald Reagan írta memoárjában.

Stephanie Cutter, Barack Obama szóvivője szerint a leendő elnök telefonon elnézést kért a félresikerült megjegyzésért a volt first ladytől. A szóvivő elmondta, Obama meleg hangulatú beszélgetést folytatott Nancy Reagannel, akinek "kifejezte csodálatát és szeretetét, amelyet annyi amerikai érez iránta".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.