BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre kormány előtt a TEÁOR-módosítás

Ma rábólinthat a kormány a TEÁOR-os törvénycsomagra. A Világgazdaság úgy tudja, hogy megtárgyalják azt az előterjesztést is, amelynek értelmében jövő márciusig a cégbíróság hivatalból törli a szakmakódokat a cégjegyzékből. A tervezet több nyilvántartásból, hatósági eljárásból, nyomtatványból ugyancsak kiirtja e bürokratikus vadhajtást. Az adóhivatal felé viszont továbbra is teljesíteni kell ezt a kötelezettséget. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a leendő törvény hatálybalépéséig nem módosítják a TEÁOR-számokat, a változásokat a jövőre teljesítendő első adóbevallásukkal egyidejűleg kell bejelenteniük az adóhatóságnak.

A törvénycsomag nemcsak a szakmakódokkal kapcsolatos anomáliák felszámolásáról szól, hanem az éves beszámolók közzétételi rendjének átalakításáról is. Cél, hogy az üzleti forgalom szereplői naprakész céginformációkhoz jussanak, és az érintettek valóban benyújtsák a mérlegeket. Az idei üzleti évről szóló beszámolókat már csak a kormányzati portálon keresztül juttathatják el a vállalatok a Cégközlöny honlapjára. A teljesítést az adóhivatal igazolja vissza a társaságoknak, és felszólítja, illetve bírságolja a késlekedőket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.