BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtartották az utolsó ülést is

Több mint két tucat napirendi pontról tárgyalt a kabinet a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén – közölte tegnap Daróczi Dávid kormányszóvivő. Konkrét témákat nem említett, mondván, hogy erről Budai Bernadett az elkövetkező napokban tájékoztatja majd a nyilvánosságot. Az ülésen Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök elköszönt a kormány tagjaitól, s megerősítette, a jövőt is közéleti szereplőként képzeli el, azonban progresszív politikusként az eddigieknél hátrébb lépve. Daróczi összegzésként elmondta, a Gyurcsány-kormánynak mindent figyelembe véve 219 ülése volt. A kabinet eddig 1084 kormányrendeletet és 914 határozatott hozott, ez a szám a tegnapi döntésekkel még bővülni fog. 404 törvényjavaslatból 338-at már kihirdettek, kettő elnöki aláírásra vár, illetve 44 tárgyalása még folyamatban van.

A Gyurcsány-kormány eredményeiből Daróczi kiemelte: a gyes és a gyed 2002-es 250 milliárd forintos kiadásaihoz képest 2009-ben 540 milliárd forintot jelentettek. A családi pótlék összege is megduplázódott. A gyorsforgalmi úthálózat megkétszereződött, három új híd épült a Dunán s egy a Tiszán. A feketegazdaság visszaszorításának köszönhetően az állami bevételek 250 milliárd forinttal emelkedtek.

Tegnap Daróczi Dávid is elbúcsúzott, mert a Gyurcsány-kormány távozását követően nem hosszabbítja meg kormányszóvivői mandátumát. Mint mondta, távozik a politikából, a magánszférában szeretne dolgozni. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.