BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fekete negyedév a nyomtatópiacon - Drámai kereslet-visszaesés

Az utóbbi három esztendő legrosszabb negyedévét tudhatják maguk mögött Magyarországon az irodatechnikai eszközök – másolók, nyomtatók, lapolvasók stb. – gyártói: a kereslet drámaian visszaesett mind a vállalati, mind az otthoni felhasználók piacán.

Az idei második negyed összesítése alapján darabszámban közel 40 százalékkal, forintban számított értékben pedig harmadával zuhant a forgalom – tudta meg a Világgazdaság Halász Pétertől, az IDC amerikai piackutató cég magyarországi elemzőjétől.

(A társaság dollárban is nyilvántartja az eladásokat, az árfolyamváltozások miatt az abban számított érték még nagyobb mértékben, 50 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.)



A hazai piacon, ahol a második negyedévben közel 3 milliárd forint értékben 43 ezer irodatechnikai berendezést adtak el, a kedvezőtlen folyamatok egyértelműen a válságra vezethetők vissza. A lakosság mellett az államigazgatás is visszafogta beruházásait.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.