BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól zárt a régió, de a további emelkedés már nem indokolt

Jó napot zártak a régiós tőzsdék, de idén már nem várható jelentős rali az árazásban, inkább egy negatív korrekcióra számítanak az elemzők. A régiós piacok jól kezdték a hetet, a Bux 2,18 százalékos emelkedést követően 19 280 ponton húzta le a rolót hétfőn.

Az összes nagypapír a pozitív tartományban zárt: a Mol 4 százalékos drágulást követően 14 405 forinton, az OTP 2,31 százalékos emelkedéssel 4911 forinton.

A Richter árfolyama 1,44 százalékkal nőtt 38 ezer forintra, míg a Magyar Telekom papírok 0,38 százalékot drágultak 779 forintra. A forgalom mindemellett jelentősen elmaradt az idei átlagtól, alig 10 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.

Az alacsony érdeklődésért az amerikai befektetők távol maradása okolható, a tengerentúlon ugyanis munkaszüneti nap van.

A régiós mutatók közül a varsói WIG-20 plusz 3,77 százalékon, míg a prágai PX plusz 0,69 százalékon zárt. A nap győztese Vilnius volt, az ottani OMX plusz 5,68 százalékon zárt. A bécsi ATX zárás előtt plusz 2,80 százalékon állt.

A gyorsjelentési szezon lecsengése miatt a következő hetekben nem számít különösebb hírre a hazai piacon Gyurcsik Attila, a Concorde vezető elemzője, aki szerint elérték céláraikat a hazai nagypapírok. Fundamentálisan nem indokolt a további emelkedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.