BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Ön települését is felvetik az uniós milliók?

Valószínűleg kevés hévízi, enesei, vagy szegedi lakos tudja, hogy egy-egy lakóra több millió forintnyi megítélt uniós forrás jut. A HVG összeállítása szerint az előbb említett három település összesen több mint 245 milliárd forintnyi uniós támogatást nyertek el.

Ki gondolná, hogy az elmúlt 3 és fél év alatt a Győrtől 18 kilométerre lévő Enese, a gyógyfürdőiről híres Hévíz, és Szeged városa lakosságarányosan listavezetők a megítélt uniós támogatások terén – derül ki a HVG összeállításából.

Az alig 1800 lelket számláló Enese falunak eddig 12,9 milliárd forint uniós támogatást ítéltek oda az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, míg Hévíznek 12,5 milliárd forint jutott a projektjei megvalósításához. Szeged pedig Budapest után a legtöbb támogatást, egészen pontosan 220 milliárd forintos uniós segítséget kapott.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adataiból készült számítások szerint a falvak körében egy-egy lakóra Enesén jutott a legtöbb megítélt uniós forrás – fejenként 72 millió forint – a városlakók közül a hévíziek vezetnek – fejenként 28,8 millióval – a megyei jogú városok közül pedig a szegediek örvendhetnek a legtöbb támogatásnak – lakosonként 13 millió forinttal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.