BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csendes napon futott új csúcsot a BUX

Remek hangulat volt tegnap a pesti börzén: a BUX átlagos, 10 milliárd forintos forgalomban, 0,6 százalékos erősödéssel új történelmi csúcson, 39 199 ponton zárt.

Remek hangulat volt tegnap a pesti börzén: a BUX átlagos, 10 milliárd forintos forgalomban, 0,6 százalékos erősödéssel új történelmi csúcson, 39 199 ponton zárt. A vezető papírok jól teljesítettek: a prímet az OTP vitte 0,8 százalékos erősödéssel, a jegyzés közel került 2007-es történelmi rekordjához. A Mol 0,4, a Richter 0,5 százalékkal zárt magasabban, mint pénteken. A Magyar Telekom volt a kivétel: a cég papírjai 0,4 százalékot estek.

A Budapesti Értéktőzsde felülteljesített nyugati társaihoz képest, a vezető nyugati indexek 0,1-0,2 százalékos emelkedéssel zárták a napot. A tengerentúlon pozitív hangulatban kezdték a kereskedést, a főbb tőzsdeindexek 0,1-0,3 százalékos pluszban nyitottak. Minimálisan erősödött az euró a dollárhoz képest, a keresztárfolyam lassan közelít az 1,18-os szinthez. Belehúzott viszont a forint, napközben a 308-as szint alá erősödött a közös devizával szemben, majd a 308-as jegyzés fölött kicsivel oldalazott. Emelkedett az olaj árfolyama is a közel-keleti feszültség, elsősorban az iraki katonai hadműveletek és az Irán elleni lehetséges amerikai szankciók miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.