BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zöldülhet a közösségi közlekedés

Az állami portfólióba tartozó vállalatok együttműködése jelentős előrelépést hoz a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztésében.

Zöldülhet a közösségi közlekedés több állami vállalat együttműködésével – hangsúlyozta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten, ahol bejelentették, hogy

az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztésére Mobiliti Volánbusz Kft. néven közös vállalatot alapított az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. és a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.

A miniszter hangsúlyozta, az állami portfólióba tartozó vállalatok együttműködése jelentős előrelépést hoz a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztésében.

Fotó: Volánbusz

Az összefogásnak köszönhetően

lyan cég jött létre, amely szerepet játszik majd az Európai Unió 2050-re kitűzött klímacéljának elérésében.

Hozzátette, a Mobiliti Volánbusz Kft. életre hívása, majd a Zöld Busz Program keretében elérhető pályázati támogatások lehetővé teszik a környezetkímélő autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra kialakítását, a járművek beszerzését, működtetését.

Felidézte, hogy a Zöld Busz Program 36 milliárd forint támogatást tartalmaz 2020-2029. között, a forráshoz közlekedési vállalatok, önkormányzatok juthatnak hozzá a környezet és a közlekedés zöldítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.