BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kegyelem az üzenethozónak!

A mobilmarketing jó eséllyel pályázik arra, hogy a marketingkommunikáció egyik legkedveltebb csatornájává váljon. Hogyan használhatják ki a mobilmarketing-szakemberek a mobileszközök rohamos elterjedését úgy, hogy közben sem a fogyasztókat nem idegenítik el, sem pedig a törvényt nem szegik meg? A vállalatok marketingszakembereinek fel kell ismerniük a személyre szabott, mind időben mind földrajzilag jól elhelyezett párbeszéd fontosságát a hagyományos marketingmixen belül.

A TheFeature.com mobilmarketingtippjei:

? Ne küldjön spam (kéretlen) reklámot. Az érdeklődők számára teremtsen lehetőséget a levelezési listára való feliratkozásra, a többieket pedig ne zavarja.



? Olyan üzenetet küldjön, amely vagy időt takarít meg, vagy unaloműző. A mobil útbaigazítás időt takarít meg. A mobiljátékok pedig szórakoztatnak.



? Új csatorna / régi üzenet: A mobil csatorna új, de a marketing a régi. Bármit is kínál, győződjön meg róla, hogy a felhasználó kap valami kézzelfoghatót a figyelméért cserébe.



? Térjen a tárgyra / ne legyen hosszadalmas: A mobilmarketing a felhasználó érdeklődését, affinitását veszi célba. Ismerje és értse meg alaposan célcsoportjának igényeit, kívánságait és vágyait, és azokra alapozzon!



? A hirdetéseknek mindenképpen kapcsolódnia kell a kínált szolgáltatáshoz vagy szórakoztatáshoz. Adjon valami értékeset, ne csak nyakon öntse az embereket a hirdetéssel!



? Legyen személyhez szóló: A mobilkészülékek kicsik. Ha ezen a kis területen is rá tudja venni a fogyasztókat, hogy az ön termékével foglalkozzanak, akkor rendkívül jól rögzül a márkanév.



? Legyen következetes : Győződjön meg róla, hogy különböző rendszerekhez alkalmazkodó reklámját a fogyasztó több helyen elérheti: az interneten, a WAP-on, SMS-ként, vagy a hívásközpontban. Lehetőséget kell adni arra, hogy a felhasználók bármilyen eszközről megváltoztathassák a feliratkozáskor megadott adataikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.