BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szolgáltatói piac: felfutóban

A magyar informatikai piac szolgáltatási szegmense 9,3 százalékos növekedést mutatott az elmúlt esztendőben. Itt nem éreztette hatását a globális lassulás, ennek köszönhető a rekordméretű, 489,99 millió dolláros piaci összbevétel - áll az IDC piackutató elemzésében.

A legmagasabb növekedést maga mögött tudó szegmensnek a tavaly 25 százalék feletti mértékben bővülő szoftverbevezetés, a 10,3 százalékos növekedést mutató terméktámogatás és a szintén 10 százalék közeli többletet hozó személyre szabás számított.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az egyre szigorúbb költséggazdálkodású társaságok határozottan nyitnak a nagyobb hatékonysággal és megbízhatósággal dolgozó külső szakcégek felé.

A hardveres bevezetés és támogatás jelentette a szolgáltatási piac legnagyobb részét, tavaly a pénzek 17,4 százalékát fordították erre. A megrendelői oldalon a legnagyobb piac a kormányzat volt 21,9 százalékos részesedéssel. A második helyen a pénzügyi szektor áll évi közel 90 millió dolláros kiadással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.