BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fő a biztonság

A cégek informatikai biztonságra fordított büdzséje általában tűzfalakra, külső támadásokat érzékelő szoftverekre, szakemberek felvételére vagy az alkalmazottak képzésére koncentrálódik. Az International Data Corporation (IDC) egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérése azonban rávilágít, hogy a biztonsági szolgáltatások világpiaca 2007-re évi 23,5 milliárd dollárosra nő, ugyanis a vállalatok egyre nagyobb mértékben fognak külső szolgáltatócégeknek ilyen megbízásokat adni. Ha az előrejelzés beigazolódik, ez a piaci szegmens évi átlagban közel 21 százalékkal fog növekedni. A piackutató meghatározása szerint az informatikai biztonsági szolgáltatások körébe számos tevékenység tartozik, ide számít például a tanácsadás, az oktatás, a rendszerek testreszabása és beállítása, de a másoknak kiadott szolgáltatásmenedzselés is.

Az IDC adataiból kiderül, hogy a biztonságra továbbra is hajlandók költeni a cégek, és ez a szegmens azon kevesek közé tartozik, ahol az éves ráfordítások összege 2001-ben és 2002-ben sem csökkent látványosan. A szakemberek szerint a következő években a válalatoknak nagyobb mértékben kell majd igénybe venniük külső segítséget a megfelelő informatikai biztonság kialakításához. Sokat segíthet ugyanis, ha egy független, külső szakértőkből álló gárdával mérik fel a cég sebezhetőségét. A felmérés rámutat, hogy a vállalatok a biztonsági beruházásoknál egyre nagyobb mértékben várják el a megfelelő megtérülési mutatókat, és azt, hogy a fejlesztések hatékonyabbá tegyék a céges irányítást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.