BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netre készek a hazai wellnesshotelek

A hazai szállodák, legyenek gyógyszállók, fitnesz-wellness hotelek, felkészültek a korszerű informatikai eszközökkel felszerelt üzletemberek és szakmai konferenciák fogadására. Ma már nem ritka az olyan hely, ahol a vendég a szobában internetezhet.

Ma már talán nem is épül úgy szálloda Magyarországon, legyen az hagyományos városi hotel, vagy gyógyüdülőhelyen, hegyvidéken található gyógyszálló, fitnesz-wellness hotel, ahol ne lenne tanácskozások, vállalati rendezvények helyszínéül szolgáló és a korszerű informatikai eszközöket fogadni képes konferenciarészleg, internetkapcsolat, amely ma már sok helyen a szobából is elérhető. Bár a hotelek tapasztalata, hogy a hosszú hétvégére, nyaralásra családjukkal hozzájuk érkező üzletemberek csak ritkán töltik munkával a kikapcsolódás idejét. Ma már azonban gyakran előforduló kérés, hogy szükség lenne internetes elérhetőségre, jó lenne a saját laptopot használni a szobában.

A hazai gyógyhotelek között meghatározóak a Danubius-lánchoz tartozó szállodák, amelyek főként a nyugat-magyarországi üdülőhelyeken igen keresettek mind a pihenni, gyógyulni vágyók, mind a konferenciavendégek körében. Mint Kaisinger András, a Danubius nyugat-magyarországi területi igazgatóságának értékesítési és marketingigazgatója elmondta, a hozzájuk tartozó hotelekben - a bükfürdői, a sárvári Danubius-szállodák, a soproni Bio Sport Hotel és Győrben a Hotel Rába - mindenütt adottak a feltételek az üzletemberek fogadására. A kifejezetten gyógy-, illetve fitnesz-wellness hotelekben a fogadótérben külön internetsarkot alakítottak, illetve terveznek kialakítani. Ám aki saját számítógépét hozza magával és azon kíván dolgozni, június 15. után már a szobájából is megteheti. Ettől az időponttól már a szobákban is lesz közvetlen internet-hozzáférés. Ami az internettarifát illeti, ez egységes minden napszakban és mindennap. A szállodák 15 percenként 300 forintot számláznak a világhálót használó vendégnek.

A múlt év őszén nyílt meg Hajdúszoboszlón a négycsillagos Hunguest-ház, az Aqua Sole, ahol a gyógyászati, fitnesz-wellness vendégek mellett nagy figyelmet fordítanak az üzleti kör fogadására. Mint Darvasi László igazgató mondta, a hotel földszintjén egy 70 fő befogadására alkalmas konferencia- és businessrészleg és egy 15 négyzetméteres kisebb tárgyaló található. Itt minden szükséges technikai felszerelés megtalálható a munkához, ám aki saját szobájában kíván dolgozni, arra is van lehetőség. Ugyanis minden szobában van telefonos internetelérhetőség. A tarifák még nem véglegesek, hiszen a 7-8 hónapja működő hotelben még most alakítják ki az igényekhez, a fizetőképes kereslethez az árakat.

A hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszállóban négy konferenciaterem található. A vendégek számára rendszeresített számítógéppel nincsenek felkészülve, jellemzően a vendégek hozzák magukkal laptopjukat, amit telefonos kapcsolattal tudnak internetezésre is használni.

A Balaton környékének egyik kedvelt üdülőparadicsoma a Club Tihany, ahol több száz fős rendezvények megtartására alkalmas konferenciarészleg van, s itt a legmodernebb felszerelések rendelkezésre állnak. Így nem okoz gondot, ha valaki hosszabb-rövidebb ideig a pihenés napjaiban is dolgozni kíván - mondta Koltai Péter értékesítési igazgató. A szobákban itt is van telefonos internetelérhetőség. Ennek tarifája a normál telefonos internetdíj, a szálloda felárat nem számít fel.



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.