BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilizált irodai feladatok

Miközben a hazai mobilpiacon másodpercekre kiélezett a verseny a beszédforgalomért, a szolgáltatók már igyekeznek megalapozni az adatforgalomnak, azon belül is az üzleti felhasználóknak a nem túl távoli jövőben várható valódi felfutását is. Az adatforgalomból származó bevétel ma még alig haladja meg a szolgáltatók éves bevételének 10 százalékát.

A piacvezető szolgáltató a múlt év októberében vezette be a közepes és nagyvállalatok számára a Microsoft Magyarország Kft.-vel közösen kifejlesztett mobilirodai rendszert. Az elmúlt kilenc hónap alatt az előzetes terveknek megfelelő érdeklődés mellett több hazai nagyvállalat, köztük a Dreher Sörgyárak Rt. fizetett elő a Westel mobilirodai rendszerére - tájékoztatta lapunkat Langsteiner Marianne, a cég üzletfejlesztési igazgatója.

A külföldről is hozzáférhető szolgáltatás révén a felhasználó számára folyamatosan elérhetőek a Microsoft Exchange alapú vállalati rendszerek, beleértve a levelezőrendszert, a naptárt, a névjegyalbumot, a vállalati címlistát vagy a teendők listáját. A szolgáltatás igénybevételéhez a már említett, Exchange alapú levelezőrendszerre van szükség, de egyéb pótlólagos informatikai beruházásra nincs.

A rendszer az ügyfél által meghatározott eseményekről (pl. új e-mail, naptári bejegyzés érkezéséről) rövid szöveges értesítést küld a felhasználó mobiltelefonjára. A telefonnal az SMS-értesítést követően elfogadhatók vagy visszautasíthatók az érkező naptári bejegyzések, amelyeket elfogadás esetén a rendszer azonnal bejegyez a naptárba.

A mobilirodát a Westel elsősorban a folyton mozgásban lévő kereskedelmi képviselőkkel dolgozó vállalkozások számára fejlesztette ki. Az ügynökként tevékenykedő munkatársak mobileszközükön keresztül folyamatosan hozzáférnek a vállalati szerveren tárolt aktuális értékesítési információkhoz.

A cég ez év májusától a kis- és közepes vállalkozások számára is elindította a mobil e-mail szolgáltatást, ebben informatikai partnere a Sun Microsystems Magyarország Kft. Az utóbbi cég megoldásán alapuló mobil e-mail szolgáltatás lehetővé teszi, hogy bármely vállalkozás informatikai beruházás, valamint a fenntartási nehézségek és költségek nélkül interneten, számítógépes levelezőrendszerrel, WAP-on vagy SMS-ben elérhető, szervező- és csoportmunka funkciókkal rendelkező vállalati levelezőrendszerhez jusson. A levelezőrendszerben létrehozott listák kialakítása és az SMS-értesítés szolgáltatás aktiválása után egyetlen e-mail elküldésével rövid szöveges üzenetben a vállalkozás minden munkatársa tartózkodási helytől függetlenül, azonnal értesíthető. Az alacsony havidíj mellett a vállalkozás saját domaint használhat (pl. [email protected]) és a szolgáltatás rugalmasan, az előfizető vállalat igényeinek megfelelően méretezhető (korlátlan számú e-mail cím, minden igényt kielégítő tárhely). Azoknak a vállalati előfizetőknek, akik nem rendelkeznek domainnévvel, a Westel a mobil e-mail szolgáltatás keretében egyszeri díj ellenében .hu szintű domainnevet regisztrál.

A levelezéshez a rendszert üzemeltető Westel sem férhet hozzá, a levelező- és naptári rendszer beállításait, illetve jogosultságokat a vállalat adminisztrátora internetes felületen maga kezelheti, hasonlóan a vállalatok saját üzemeltetésű levelezőrendszeréhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.