BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forgalomélénkülést várnak a magyar héttől

Várható, hogy a brit piacon a következő években megélénkül az érdeklődés Magyarország iránt, hiszen a közelmúltban kezdődött Magyar Magic programsorozat - amelynek szervezője a Londoni Magyar Kulturális Központ - felhívja a figyelmet turisztikai lehetőségeink iránt is. Ez annál inkább várható, hiszen 2001-ben hasonló franciaországi rendezvénysorozatot követően a francia beutazás mintegy 11 százalékkal emelkedett, 2002-ben pedig az olaszországi magyar kulturális évad eseményei 3-4 százalékkal növelték a hazánkba beutazó vendégek számát. A brit piacon szintén 3-4 százalékos növekedésre lehet számítani a következő években.

Mint Galla Gábor, a Magyar Turizmus (MT) Rt. vezérigazgatója mondta, a londoni rendezvénysorozatra ráépül a turizmus, hiszen gasztronómiai nap, illetve borbemutató gazdagítja az események sorát. A brit utazókat elsősorban a magyar főváros, a golfozási lehetőségek, a kultúra, az aktív turizmus - kerékpározás, túrázás, vízi sportok - kínálata, illetve a gasztronómia- és borkultúránk érdekli, ezért az MT Rt. minden lehetőséget megragad e kínálat népszerűsítésére.

Bár a brit turisták elsősorban a magyar főváros iránt érdeklődnek, különösen a kulturális lehetőségek vonzzák őket, cél, hogy minél többen eljussanak a vidéki üdülőhelyekre. A hazai gyógyturisztikai lelehőségek azonban egyelőre kevéssé ismertek és vonzóak számukra. A fürdőkultúra nálunk ismert gyakorlata a szigetországban nem terjedt el, így ezzel egyelőre még ismerkednek a brit utazók.

A november 3-ai megnyitót követően - ahol a magyar bor és gasztronómia mutatkozott be -, november 15-25. között kerül sor a magyar gasztronómiai fesztiválra. A brit főváros mellett több nagyvárosban, így Glasgow-ban, Bradfordban, Bristolban, Liverpoolban, Cambridge-ben is megjelenik a magyar kultúra és turizmus kínálata.

Az idén harmadik esztendeje megrendezett programsorozat a következő években is folytatódik. A tervek szerint 2004-ben Hollandiában és Németországban, 2004-2005-ben pedig Oroszországban lesz hasonló esemény. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.