BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Symantec: változó előrejelzés

Továbbfejlesztette vírus-előrejelző programját a Symantec Corp. A biztonságtechnikával foglalkozó cég a statisztikailag jelentős mutatókra alapozva a felbukkanó veszélyforrásokról értesíti az ügyfeleket, és a védekezéshez felhasználható javaslatokat tesz nekik.

A veszélyekről szóló információkat többféle módon juttathatja el az ügyfelekhez. Ezek egyike az önműködő szövegfelolvasó rendszer. Ezen a módon a felbukkanó veszélyekről szóló értesítés 15 percen belül eljut az ügyfél öszszes vevőjéhez és nyilvántartott kapcsolati pontjához (POC). A nyilvántartott kapcsolati pontok e-mailben is értesülhetnek a felbukkanó veszélyekről. Az e-mail a részletesebb információt tartalmazó webportálra mutató linkeket tartalmaz. A figyelmeztetés és a javasolt ellenlépések forrása lehet a webportálon elhelyezett tájékoztatás.

Általában az olyan világméretű incidensekről, mint például a W32.Bugbear.B@mm vagy a W32.Blaster.worm, az ügyfelek csak megelőző értesítést kapnak. A rendszeres vírus- és sérülékenységi riasztásokhoz, a támadóeszközökhöz és parancsállományokhoz kiegészítő megoldást kell vásárolni, vagy fel kell iratkozni az ingyenes védelmi riasztásokra.

A riasztások kiadását az alábbiak figyelembevételével döntik el

>> a veszély kategóriabesorolása a Symantecnél

>> a terjedés módszere

>> a szabadon előforduló vírusok statisztikailag jelentős megfigyelt tevékenysége

>> az érintett gépek száma

>> a hatás jellege

>> a sérülékenység elterjedtsége

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.