BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valós kockázatok

Regionális konferencia az it-biztonságról

A vállalati informatikai infrastruktúra és az e-business biztonságával kapcsolatos kérdések állnak az IDC regionális konferenciasorozatának holnapi budapesti rendezvényén. A résztvevők a programban számos esettanulmánnyal is megismerkedhetnek.

Az információtechnológia előrehaladtával általánosan növekszik a biztonsági kockázat. Az összetett rendszerek és a kiterjedt hálózatok több sebezhető pontot rejtenek magukban. Meglepő, hogy noha a biztonság ma már az it-stratégia alapkérdésévé vált, a vállalatok egy részénél a rövid távú megtakarítások miatt mégis háttérbe szorul - állapítja meg az IDC felmérése. Reális biztonsági célok kitűzése helyett számos cég inkább a "mindent vagy semmit" megközelítést alkalmazza, amely a megfelelőnél vagy messze magasabb, vagy messze alacsonyabb beruházásokat jelent.

Az IDC regionális konferenciasorozata sorra veszi az informatikai biztonság központi kérdéseit. A délelőtti előadások olyan átfogó kérdésekkel foglalkoznak majd, melyeket gyakran figyelmen kívül hagynak a különböző biztonsági megoldások bevezetésénél. A résztvevők hallhatnak majd a beruházások megtérülésének mérhetőségéről, a vállalati szintű biztonsági előírások bevezetéséről, a belső ellenőrzés megerősítéséről és a tevékenységkihelyezés lehetőségeiről. A délutáni előadások a biztonsági rendszerek technikai kérdéseivel foglalkoznak majd, így például az internetbiztonsággal, jogosultságfelügyelettel, hálózatvédelemmel, a sebezhetőségvizsgálattal, a biztonsági rendszerfelügyelettel és -előírásokkal. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.