BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális iskolák - a díjazottak

Egy kőbányai és egy székesfehérvári iskola kapta a Canon Hungária által meghirdetett, Digitális iskolákért elnevezésű közoktatási infrastruktúra-fejlesztési pályázat első fődíjait. A program 2006 novemberéig tart, a résztvevők összesen 220 millió forint támogatást nyerhetnek el.

A pályázatra 2004. szeptemberében a Fejér megyei és Budapest X. kerületének közoktatási intézményei (általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok) és az ott tanuló diákok nyújthatták be nevezéseiket. A megadott határidőig összesen 74 érvényes (27 iskolai és 47 egyéni) pályázat érkezett. Mivel pályázatukkal mind a hét kategóriában elérték a legmagasabb támogatásra jogosító pontértékeket, így az iskola minden elnyerhető eszközt, szolgáltatást (oktatás, szerviz) megnyerte.

A hónap digitális iskolája címet Fejér megyében a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola nyerte el. Az iskola nagy teljesítményű másoló-nyomtató eszközöket, papírt és egyéb fogyóeszközöket, digitális videokamerát, két szkennert, négy tintasugaras nyomtatót, két digitális fényképezőgépet és tízórányi oktatást nyert.

A környezetvédelmi különdíjat az előzsűrizés után díjazásra javasolt hat pályázat értékelése után a Bicskei Általános Iskola a maximális elérhető pontszámmal nyerte el, így az iskola 20 diákja vehet részt a Canon Hungária Kft. és a WWF Magyarország által közösen szervezett környezetvédelmi táborban 2005 nyarán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.