BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenérvek az MS-től

Steve Ballmer, a Microsoft (MS) vezérigazgatója levelet intézett a vállalat ügyfeleihez és partnereihez, amelyben összehasonlította a Windows és az egyéb, nyílt forráskódú platformok alkalmazását.

Ennek kapcsán a cégnél vezetői munkacsoportot állítottak fel a kérdéskör elemzésére, amely nagyszámú, külső - független - céggel működött együtt a beszerzési költségekről, a birtoklási összköltségről, a biztonságról és egyéb kérdésekről szóló összehasonlítás elkészítésében.

Levelében Ballmer utal egy a Yankee Group által készített tanulmányra, amely megállapítja, hogy a legnagyobb Linux-szállítók jelentős díjakat kezdenek felszámítani, olyan nélkülözhetetlen dolgokért, mint a műszaki támogatás, a termékgarancia és a licencekhez kapcsolódó jóvátételi garancia. A Yankee tanulmányának végkövetkeztetése az, hogy egy jelentős méretű Linux-bevezetés, illetve a Windowsról a Linuxra való teljes átállás háromszor-négyszer olyan drága és többszörösen annyi ideig tart, mint a Windows-verziók frissítése.

Ballmer idézi emellett a Forrester egyik tanulmányát, amely szerint "a nyílt forráskód nem ingyenes, és valójában növeli a pénzügyi és üzleti kockázatokat." A piackutató megállapította, hogy a linuxos informatikusok képzése átlagosan 15 százalékkal többe kerül, mint a Windows esetében, emellett nehezebb képzett szakembereket találni a munkaerőpiacon, ha pedig sikerül külső segítséget bevonni, akkor az óradíjak tárgyalásánál kevesebb a mozgástér, mind a windowsos szolgáltatók esetében. (VG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.