BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SMS-gyorsító

A rövid szöveges üzeneteket (SMS) igyekszik mindenki minél tömörebben megfogalmazni, mivel viszonylag kevés karakter fér egy üzenetbe. A terjedelmi korlát miatt az SMS írása közben két választás lehetséges: vagy kevesebbet írunk, ezáltal információk veszhetnek el, vagy leleményesen fogalmazunk, megkockáztatva, hogy a másik fél esetleg nincs tisztában kódjaink jelentésével. Az SMS-ezők többsége az utóbbit választja és rövidítéseket használ (ez már gyakorlat az internetes csevegőprogramok esetében, ami nyelvileg rokon műfajnak számít).

Az angol nyelvű SMS-rövidítéseknek már hagyományai vannak, de magyarul még nincs teljességre törekvő lista, ezért a Telefonguru elhatározta, hogy az olvasók segítségével összegyűjti ezeket magyarul is. Pár hét alatt tekintélyes mennyiség jött össze, mely folyamatosan bővül.

A www.telefonguru.hu honlap 2001. január 1-je óta szolgáltat - a teljes magyar mobil és vezetékes telekommunikációt felölelő - tartalmat. Alapszolgáltatásai közé tartozik az online tarifaszámoló program. Mobiltelefon-adatbázisa is van, mely lehetőséget teremt a készülékek paramétereinek összehasonlítására, mások tapasztalatainak megismerésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.