BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztosításbrókerek

A hónap közepéig az uniós tagállamok mindegyikének be kellett vezetnie egy olyan központi nyilvántartó rendszert, ami nyomon követi a biztosításközvetítőket. A Grepton Informatikai Rt. által létrehozott online rendszer bevezetésével Magyarország az elsők között állította fel az elrendelt nyilvántartást. A hazai fejlesztés iránt azóta Szlovákia is érdeklődik. A regisztert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) képviselője február elején ismerteti Luxemburgban.

2003 közepén fogadta el a magyar parlament az új biztosítási törvényt, amely tartalmazza a biztosításközvetítésre vonatkozó uniós elvárásokat is, így a biztosítások értékesítésével foglalkozó cégek és természetes személyek regisztrálási kötelezettségét. A törvény egyik jelentős változása, hogy a biztosítások értékesítésével foglalkozó szakembereknek és cégeknek egy központi nyilvántartásban kell szerepelniük, amit a PSZÁF kezel.

Az ehhez szükséges informatikai rendszer fejlesztésével a felügyelet a Grepton Rt.-t bízta meg. A regiszter december 15-én indult, s ezen időponttól számítva három hónap van a feltöltésre. Január 15-ig a várt húszezer személy és cég több mint egynegyede regisztrálta már magát a biztosításközvetítői és biztosítási szaktanácsadói nyilvántartásban. A regiszter felállításával egyidejűleg a biztosításközvetítőkkel szemben képzettségi követelmények lépnek életbe, amelyek ellenőrzését szintén a regiszter látja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.