BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cunami fenyegette az indiai cégeket

Az India délkeleti partját december végén sújtó cunami veszélyeztette számos it-outsourcing cég Chennaiban lévő irodáit is. A természeti katasztrófa azonban szerencsére nem okozott nagyobb kárt az ottani adatbázisközpontokban, így az érintett cégek úgy döntöttek, hogy nem hagyják el a térséget - jelenti az IDG News Service.

A szóban forgó terület azt követően vált a délkelet-ázsiai informatikai vállalkozások egyik fő bázisává, hogy az India és Pakisztán között kitört határvita nyomán az indiai cégek biztonságosabbnak látták áttelepíteni tevékenységüket a déli területekre. A mostani szökőár valamelyest érintette a Chennaihoz tartozó Marina tengerparti sávot is, de nem olyan mértékben, amely a továbbköltözést indokolná.

Egy sor indiai outsourcing társaság - beleértve a Wiprót, az Infosyst, a Tatát - üzemeltet szoftverfejlesztő irodát a településen, mivel itt olcsóbban és könnyebben találnak informatikai szakembereket, mint a szomszédos Bangaloreban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.