BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netes károkozók

A vírusirtó- és tűzfalalkalmazások a leggyakoribb informatikai biztonsági megoldások a legalább öt alkalmazottat foglalkoztató hazai vállalatok körében - derül ki a GKI, a T-Mobile és a Sun felméréséből. Az internetkapcsolattal rendelkező cégek 85 százaléka használ vírusirtó szoftvert, és közel 60 százalékánál működik tűzfal. Szintén gyakori a biztonsági másolatok készítése, erre a magyar vállalkozások valamivel több mint felénél fordítanak figyelmet. Biztonsági szervert minden harmadik, legalább öt főt foglalkoztató, internetkapcsolattal bíró cég működtet.

A vírusirtó- és tűzfalmegoldások egyre általánosabbá váló használatának köszönhetően valamelyest csökkent az internetes károkozók okozta veszteség 2004-ben. Az elmúlt év októberét megelőző egy évben a számítógéppel ellátott cégek egynegyedét érte olyan vírustámadás, amely adatvesztést vagy munkaidő-kiesést okozott, 2003- ban ez az arány még 32 százalék volt.

Bár a dokumentumok hitelességét igazoló és a titkosító eljárások még kevésbé terjedtek el a hazai vállalatok körében, ezeken a területeken volt a legnagyobb növekedés tavaly az előző évhez képest. Valamilyen azonosító megoldást a felmérésben szereplő cégek 23, titkosítást 15 százaléka használ, és ugyanilyen arányban terjedt el az elektronikus aláírás.

A magyar társaságokat egyelőre, úgy tűnik, kevéssé fenyegetik a virtuális tér kalózai, hiszen mindössze egy százalékuknál észleltek jogosulatlan behatolást a számítógépes rendszerükbe vagy adatbázisaikba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.