BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ERP-pályázat kellene

Sokkal több pályázatot várt a vállalatirányítási rendszerek (ERP) hazai piacán a saját fejlesztésű termékével terjeszkedő Griffsoft Rt. A kis- és közepes vállalkozásoknak nyújtott támogatások messze elmaradnak az ígért, illetve a kívánatos mértéktől, ráadásul a rendszer nem ügyfélbarát - mondja Szalybély György, a magyar tulajdonú szoftvercég elnöke. Ahhoz, hogy egy cég húszmillió forintos támogatást kaphasson, legkevesebb 24 millió forinttal kell rendelkeznie - legalább bankgarancia formájában - a pályázat elbírálásának idejére. Ez pedig rendszerint hosszú idő, az indokoltnál többszörösen hoszszabb, gyakran több mint fél év. Pont a kicsi és közepes vállalatok nem tudnak ekkora összeget enynyi időre félretenni. Az a piacbővülés tehát, amit az uniós pályázatoktól reméltünk, még várat magára, mert a kis- és közepes vállalatok nem tudtak megjelenni, mint vevők - teszi hozzá.

Véleménye szerint egy hozzájuk hasonló tipikus, közepes nagyságú (milliárd forint közeli árbevételű) magyar szoftvercégnek nincs félnivalója az Európához való csatlakozástól. A nagy halak szakmai befektetőként jelentek meg a piacon, nem pedig azért, hogy kiszorítsák a kicsiket. Egyedül nem boldogulnának a számukra ismeretlen kelet-európai piacon. Nem titkolja, hogy a Grifsoftot is megkeresték ilyen ajánlattal, de még nem érzik sürgetőnek a kérdést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.