BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hadüzenet a DVD-másolóknak

DVD-másolást megakadályozó megoldást ad ki a tartalomvédő rendszereket gyártó Macrovision - derül ki a The Register összeállításából. A társaság állítása szerint a műsoros DVD-kbe épített eszköz képes megakadályozni azok számítógéppel történő másolását. A megoldás a másolóprogramok munkáját akadályozza, egyelőre 97 százalékos hatékonysággal, ez azonban arra már elegendő lehet, hogy az alkalmi hamisítókat eltántorítsa - állítják a Macrovision szakemberei.

A vállalat előző másolásvédelmi megoldása - amely a jelenlegi DVD-korongokon is megtalálható - nem volt igazán sikeres, mivel már 1999-ben feltörték. Bár az amerikai bíróságok kitiltották a DVD-másoló szoftvereket a piacról, ennek ellenére azok napjainkban is elérhetők. A Macrovision megoldását különösen a műsoros DVD-k sokszorosítása miatt évente sok milliárd dolláros kárt elszenvedő filmipar fogadhatja nagy örömmel, mivel azóta, hogy az évtized elején feltörték az ő rendszerüket, nincs hatékony ellenszerük a DVD-másolás jelentette problémára. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.