BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriás mobil a cseh Jablotrontól

A világ legnagyobb mobiltelefonjával jelentkezett a cseh Jablotron cég. A készülék úgy néz ki, mint egy hagyományos vezetékes telefon, de az üzemeltetéshez természetesen nem szükséges semmilyen vezeték - írja a Mladá fronta Dnes.

A Jablonice nad Nisou-i cég találmánya azért is egyedi, mert míg ők a világ legnagyobb mobiltelefonjával próbálnak sikeresek lenni a piacon, a világ telefongyártói abban versengenek, kinek sikerül legyártani a legkisebb telefont. Dalibor Dedek, a Jablotron igazgatója szerint megéri szembemenni az árral, hiszen a készülék világszerte hatalmas sikert arat: az első százezer darabra szóló megrendelést már a hongkongi vásáron, a bemutatás alkalmával megkapta a vállalat.

A cég fejlesztői arra alapoznak, hogy a mobiltelefonok mind kisebb billentyűzete és képernyője az idősebb emberek számára egyre komolyabb gondot okoz. A mobilszolgáltatók rögvest felkarolták az ötletet, mivel a vezetékestelefon-szolgáltatások piacára való betörés lehetőségét látják az új készülék mögött.

Az új telefon csehországi kifejlesztése nagyjából egy esztendőt vett igénybe, ára ötezer korona, vagyis mintegy 41 ezer forint. A készüléket már három helyen gyártják: két cseh cég mellett Kínában is megindult a termelés. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.