BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Televízió a mobiltelefonon

Még több rajongóhoz juthatnak el a jövőben a legnépszerűbb televí-ziós műsorok. A nagy országos tévétársaságok közül a piacvezető RTL Klub tette elérhetővé tartalmait, miután a Pannon GSM és az adó interaktív tartalomszolgáltató partnere, az IKO New Media együttműködést kötöttek. A két fél megállapodása nyomán a múlt hétfő óta nézhetők mobilon a csatorna legnépszerűbb műsorai. Többségükért percenként bruttó 69 forintot kell fizeni.

Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója szerint ezzel az újítással forradalmi szórakoztatóeszközzé válik a mobil, hiszen mint mondja, mostantól helyhezkötöttség nélkül lehet élvezni a televíziós adásokat. A vezérigazgató jelezte azt is: a mobil szélessávú szolgáltatásaik további meglepetést is tartogatnak a későbbiekben az előfizetőiknek.

Hasonlóan nyilatkozott Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója is. Mint mondta: a tévétársaság számára nagy öröm, hogy a Pannon GSM-mel közösen tud munkálkodni a programokat a nézőkhöz eljuttató új megoldás bevezetésén.

A múlt héttől olyan nagy közönségsikerű adások érhetők el a Pannon hálózatán keresztül, mint a főműsoridőben szinte verhetetlen szappanopera, a Barátok közt. Ráadásul nemcsak a korábbi adásokat lehet figyelemmel követni, hanem az éppen adásba kerülő részek is elérhetők. A sorozat mellett már látható a Fókusz és az Autómánia is. Tervezik a televízióban szombatonként jelentkező Heti Hetes legérdekesebb poénjainak kínálatba helyezését is. Az RTL Klub programjai mellett a részben az IKO tulajdonában lévő Cool Tv műsorából a Kontra és a Gerilla Grill is megtekinthető lesz majd mobilon. Továbbá Pannon GSM-es reklám-, természetfilmek, extrém sportos, kandi kamerás filmek, illetve magyar előadók zenei klipjei is elérhetők.

Jelenleg azok a Pannon GSM-előfizetők vehetik igénybe a szolgáltatást, akiknek WAP-hozzáférése és erre alkalmas készüléke van. A társaság jelzése szerint egyelőre Nokia 6170, Nokia 6230, Nokia 6260, Nokia 6630, Nokia 7610, Sony Ericsson K500i, Sony Ericsson P900, Sony Ericsson P910i mobilkészülékekkel érhetők el a műsorok. A szolgáltatás a mobil széles sáv mellett a hagyományos GPRS-kapcsolattal is elérhető.

A Pannon jelzése szerint a mobil szélessávú rendszerek olyan kapacitást nyújtanak a telefonálóknak, amelyen keresztül minden korábbinál több tartalmat, információt érhetnek el az előfizetők jó minőségben, gyorsan és kényelmesen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.