BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tiltólista készült mobilspamelőknek

Nyilvánosságra hozta az Egyesült Államok távközlési hatósága (FCC) azoknak a mobiltelefonos és személyi hívós üzenőszolgáltatásoknak a doménneveit, amelyekre márciustól tilos reklámleveleket küldeni. A törvény értelmében azokra a hirdetőkre, akik megszegik az előírást, esetenként akár 11 ezer dolláros büntetést is ki lehet róni. Az adatokat maguk a vezeték nélküli szolgáltatók bocsátották a hatóság rendelkezésére. A doménneveket tartalmazó regisztrációs lista célja, hogy megvédjék a mobiltelefonos és egyéb vezeték nélküli szolgáltatásokat igénybe vevőket a kéretlen elektronikus üzenetektől - olvasható az FCC közleményében.

Szakértők ugyanakkor rámutatnak, a közelmúltban közzétett lista egyúttal meg is könnyíti a spamküldők dolgát, hiszen elérhetővé teszi a működő mobildoméneket. A mobilspam eddig főként Ázsiában okozott komoly problémákat, különösen Japánban és Indiában érkezett nagy mennyiségű panasz a mobiltelefonokra érkező kéretlen üzenetek miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.