BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új fejlesztési stratégia a Symantecnél

A világ negyedik legnagyobb szoftvercége jöhet létre a Symantec és a Veritas Software Corporations 2004 végén bejelentett összeolvadásával. A 13,5 milliárd dollár értékű fúzió pénzügyi hátterét többek között a Symantec-részvények tavalyi szárnyalása adta, a Forbes magazin értékelése szerint a cég papírjai bizonyultak a tavalyi év legjobb pénzügyi befektetésének. A Symantec az elmúlt öt év során évente átlagosan 40 százalékkal növelte árbevételét. A társaság a december 31-én véget ért negyedévben az előző év hasonló időszakához képest 41 százalékkal, 695 millió dollárra növelte árbevételét, nyeresége pedig közel felével, 175 millió dollárra emelkedett éves öszszehasonlításban. A március végén záruló 2004-es pénzügyi év végére az előrejelzések szerint a vállalat bevételei meghaladják majd a 2,5 milliárd dollárt.

A 2003-ban 1,75 milliárd dollár jövedelmet hozó Veritas a világ legnagyobb cégeinek többsége által használt adatvédelmi, tárolás- és szervervezérlő, nagy rendelkezésre állású és az alkalmazások teljesítményét szabályozó termékeket és szolgáltatásokat nyújt. A Symantec az elmúlt öt év során összesen 20 akvizíciót hajtott végre mintegy 2 milliárd dollár értékben.

Az informatikai biztonsági szoftverek terén piacvezető vállalatnál az idén kiemelt szerepet szánnak az új fejlesztésekben a biztonság és az elérhetőség elveinek együttes alkalmazásának. Az "információs integráció" stratégia kulcsfontosságú lehet a szigetszerűen létrejött informatikai infrastruktúrák, közhálózatok biztonságos üzemeltetéséhez 2005-ben.

Az új stratégia lényege az a felismerés, mely szerint a vállalati vagy közhálózati infrastruktúrákon tárolt "vagyon", az információ, csak akkor hasznosítható vagy hozhat üzleti hasznot, ha biztonsága és hozzáférhetősége egyaránt megoldott. A tavalyi év vírusáradata, illetve a folyamatosan - ám egymástól elkülönülten - fejlesztett informatikai infrastruktúrák miatt kulcsfontosságú lesz 2005-ben ennek az elvnek az alkalmazása. A világgazdaság értékeinek jelentős hányada képződik a digitális információ alkalmazása, tárolása vagy mozgatása által - állítja John W. Thompson, a Symantec vezérigazgatója. A digitális információ tehát kulcselem, de csak akkor, ha biztonságos és elérhető is egyszerre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.