BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vírusveszély az autómotorokban

A számítógépek mellett hamarosan további eszközök esetében is számolni kell majd a vírusok jelentette veszéllyel - derül ki egy az IBM által közzétett jelentésből. Már tavaly megjelentek az első, mobiltelefonokra és különböző hordozható számítástechnikai eszközökre írt károkozók, és ez azt mutatja, hogy a vezeték nélküli technológia alkalmazása sem jelent már védettséget. A számítógépgyártó cég biztonsági tanácsadó részlege által készített, a jövő fő veszélyforrásait vizsgáló tanulmány alapján hamarosan az autóknál is komoly gondot okozhatnak a virtuális károkozók. Elég csak arra gondolni, hogy egy átlagos új autóban 20 processzor dolgozik, és mintegy 60 megabyte-nyi szoftverkódot használ, sokszorosára növelve ezzel a vezeték nélküli kapcsolattal is terjedni képes vírusok jelentette potenciális veszélyt.

A fenyegetett megoldások között említik az IBM szakértői az internet alapú telefonrendszereket (VoIP) is, amelyek esetleges bukása éppen gyorsan növekvő népszerűségükből adódhat. Ahogyan egyre több magánember és vállalat vált át a VoIP-ra, vonzó célpontot jelentenek a számítógépes kalózok számára, és az általuk okozott problémák, a leállások, rendszerhibák számának növekedése elbizonytalaníthatja a felhasználókat. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.