BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erzsébetváros, az elektronizált kerület

Erzsébetvárosban megtették a kezdeti lépéseket az e-kerület koncepció megvalósítására. A polgármesteri hivatal, az önkormányzat és azok intézményei, valamint a kerület lakossága, vállalkozók számára mindenképpen előnyös lesz a fejlesztés. Az e-kerület lényege, hogy ezek a szereplők minél hatékonyabban tudják kihasználni az informatika adta lehetőségeket és az ezekre épülő e-szolgáltatásokat - jelezte Hunvald György polgármester. Fontos, hogy a lakosság, a vállalkozók minél több hatósági ügyet tudjanak elektronikus úton, távolról elintézni. Itt nyártól a parkolásiengedély-kérelmek e-mailen történő beadása jelenti a próbakövet.

A fejlesztéseknek több iránya van, ezek kivitelezése párhuzamosan folyik. Idetartozik a kerületi közháló kiépítése, a hivatal honlapjának fejlesztése, elektronikus nyomtatványok létrehozása, a belső és külső kommunikáció új alapokra helyezése. Utóbbi részben már megvalósult, hisz a polgármesteri hivatal Garay utcai új épületében Cisco IP-telefonok szolgálják a gyorsabb hang- és adatátvitelt, s az idén az Erzsébet körúti székházban is felszerelik a rendszert. Az IP-telefónia révén ügyfélbarát call center szolgálhatja majd az ügyintézést. Az eddigi fejlesztéseket saját költségvetésből, valamint IHM-pályázatokon elnyert pénzekből valósították meg, 46 millió forintért. Az idén 229 millió forint áll rendelkezésre, amely döntően a polgármesteri hivatal belső informatikai rendszerének fejlesztését szolgálja. Sor kerül a munkaállomások cseréjére, a szerverpark fejlesztésére, és nagy hangsúlyt kap az adminisztráció elektronizálása is. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.