BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HP: bővülő eladási csatornák

Erősíti viszonteladói hálózatát a Hewlett-Packard. A világ második legnagyobb informatikai cége új eladásösztönzési rendszert vezetett be. Az Európát, Afrikát és a Közel-Keletet magában foglaló EMEA régióban 120 ezer vállalkozás egymillió szakembere foglalkozik a cég termékeinek, szolgáltatásainak eladásával. A régiós forgalom háromnegyedét - amely tavaly 16 milliárd dollár volt -, ők bonyolítják le. A fennmaradó 25 százalék a HP saját eladói hálózatához kötődik, mely elsősorban a nagyvállalati, kormányzati flottamegrendelések teljesítését végzi. A forgalom megoszlása középtávon sem tér el majd sokkal a 70:30 százalékos aránytól - véli Jos Brenkel, az EMEA régió értékesítési alelnöke. Az európai értékesítési lánc munkáját segíti az a nyolcmillió dollár is, amellyel megfejelték a marketingbüdzsét.

Magyarországon is bővül a partneri kör, tagjainak többsége a múlt évben két számjegyű növekedést tudott elérni. A HP termékeit tavaly több mint kétezer partner értékesítette országszerte. Az idei évtől egyszerűsödik a ráépülő kompenzációs program, előtérbe kerül a szolgáltatási jelleg erősítése - tudtuk meg a cég illetékeseitől. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.