BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az univerzális távirányító

Bár a távszabályzókat a mindennapi élet megkönnyítésére találták ki, ahogy szaporodnak a lakásokban az így vezérelhető eszközök, úgy lesz egyre nagyobb a káosz. A nemritkán négy-öt irányítót nemcsak nehéz egyidejűleg kéznél tartani, de rendszeresen el is keveredhetnek. Ezen kíván segíteni a darmstadti Fraunhofer-Institut für Graphische Datenverarbeitung, amely egy PDA-t programozott át univerzális távvezérlővé. A Peco (Personal Environment Controller) névre keresztelt termék vezeték nélküli kapcsolattal önműködően érzékeli a szobában található berendezéseket, és egy háromdimenziós ábrán meg is jeleníti azokat.

A felhasználónak nincs más dolga, mint hogy egy speciális pálcával az ábrán a kívánt készülékre mutasson. Ekkor a képernyőn megjelenik az adott termék valamennyi kezelési opciója. Ezzel nemcsak egyszerűbbé, de jóval olcsóbbá is válhat a különféle berendezések egy rendszerbe integrálása. A különféle konferenciatermek kiépítésénél például komoly befektetést igényel annak elérése, hogy egy felületről lehessen a kezelni a projektort, az önálló részcsoportokból álló világítási rendszert, a sötétítő függönyöket, a vetítővásznat, az írás- és diavetítőt, a különféle lejátszókat, a televíziót és a különböző táblák mozgatását. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.