BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt év börtön az adattolvajoknak

Öt év börtönbüntetésre vagy akár 250 ezer dolláros pénzbírságra is számíthatnak az adatlopásos csalások (phishing) elkövetői az Egyesült Államokban, ha az amerikai törvényhozók elfogadnak egy a közelmúltban beterjesztett törvényjavaslatot - írja az InformationWeek. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján rendkívül nehéz fellépni az adatlopásos csalók ellen megfelelő jogcímek hiányában, ezért van szükség új törvényre - jelentette ki Patrick Leahy demokrata szenátor, a javaslat beterjesztője. Agresszívan kell fellépni az ilyen csalások ellen, hogy megállíthassuk az elektronikus kereskedelembe és kommunikációba vetett bizalom csökkenését - tette hozzá. Nehezíti a nyomozók dolgát, hogy a csalásról maguk a károsultak is sokszor csak napokkal később szereznek tudomást, így a bűnözőknek marad idejük a nyomok eltüntetésére. Az adatlopásos bűnözők elleni küzdelemre létrehozott szervezet, az Anti Phishing Working Group (APWG) adatai szerint a phishing oldalak átlagos élettartama mindössze hat nap.

A törvényjavaslat az adatlopásos csalások új típusára is kitér, melynek lényege, hogy az internetböngészők biztonsági hiányosságait kihasználva hamis weboldalakra térítik el a felhasználókat, ahol bizalmas adatok megadására veszik rá őket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.