BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerény it-költés Nyugat-Európában

Az európai vállalatok informatikai beruházásai 2005-ben a kedvezőtlen gazdasági folyamatok, a magas olajár és a növekvő munkanélküliség nyomása alatt a korábban előrejelzettnél is mérsékeltebbek lehetnek - derül ki az amerikai IDC legfrissebb prognózisából. A piackutató cég legutóbb még 5,6 százalékos növekedést várt ezen a területen, ám ezt az ebben a hónapban kiadott elemzésében már csak 4 százalék körülire teszi. Kiemeli ugyan, hogy a tavalyihoz képest már ez is haladás, de egyértelmű, hogy 2005-ben it-költésben Európa lemarad az USA-hoz, és más nagy gazdaságokhoz képest.

A nyugat-európai informatikai piac 2004-ben dollárban 12, euróban 3 százalékkal bővült. A dobozos szoftvertermékek piaca volt ezen belül kiugróan jó, a 2001-2003 közötti mélypontról felkapaszkodva.

Hosszabb távon azonban optimisták az elemzők az európai it-piac kilátásaival kapcsolatban. Úgy látják, a gazdaság talpra állásával az üzletembereket ismét könnyebb lesz meggyőzni a dinamikus it-megoldások alkalmazásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.