BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetemi ERP-projekt

A hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként az Eötvös Loránd Tudományegyemen (ELTE) indult el az integrált informatikai gazdálkodási rendszer. A gazdálkodási, pénzügyi és számviteli folyamatokat egyetlen rendszerben kezelő SAP szoftvercsomagot mintegy fél év alatt vezették be a KPMG tanácsadói. A cég 2004 augusztusában nyerte el az erre kiírt pályázatot. Az éles indulás 2005. január elején megtörtént, majd az első negyedéves zárást is már az új rendszerben végezték.

Az új rendszer fegyelmezettebb ügyvitelt, a bizonylatok feldolgozásában alaposabb előkészítést igényel, mint a korábbiak, de integráltságánál fogva gyorsabbá teszi a könyvelést, a kincstári egyeztetéseket, a jelentéseket és a beszámolók kitöltését. Az automatikus fedezetvizsgálattal biztonságosabbá és átláthatóbbá válik a gazdálkodás. A rendszer bevezetésének további előnye, hogy egy interfészkapcsolattal összeköttetés teremthető a gazdálkodási folyamatokat kezelő szoftver és a diákokkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat ellátó egyetemi tanulmányi rendszer között. Eddig ha egy diák befizette a kollégiumi díjat, akkor arról nyomtatvány készült, amelyet újra rögzíteni kellett a pénzügyi és számviteli rendszerekben - az interfészkapcsolaton keresztül mindez automatikussá válik. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.