BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól startolt az SPSS Hungary

Egy hónappal áprilisi indulása után máris túlteljesítette másfél éves árbevételi tervét az SPSS magyarországi kizárólagos képviselete. Az eredetileg 18 hónap alatt 0,5 millió dolláros forgalmat ígérő cég immár 1 milliós bevételt remél 2005-re - mondta el Lippert Krisztián, a franchise-rendszerben SPSS Hungary nevet használó Statistical Products Kft. ügyvezetője.

Az elmúlt napokban sikerült két nagy üzletet is tető alá hozni. Az OTP Bank, amely SPSS-termékekre épülő rendszerében komplett megoldást dolgozott ki a Bázel II. irányelvek teljesítésére, most 60 millió forintért valamennyi hazai és külföldi érdekeltségére kiterjesztette a licenceket. Így a termékfejlesztés és a kockázatkezelés az egész csoportban egyetlen egységes platformon működik. Ezzel egy időben a Vodafone Magyarország is a cég adatbányászati eszközének bevezetése mellett döntött.

Alan Harton, az SPSS régiós vezetője szerint jó döntés volt a viszonteladói rendszer megreformálása. Lippert Krisztián kiemelte: az év hátralévő részében inkább a piacépítésre koncentrálnak. Azt tervezik, hogy fő konkurensük, a SAS licenceit birtoklók is a frissítési csomag áráért kaphatnak a legújabb SPSS-termékekből. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.