BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netes biztosítás, SMS-fizetés

Az interneten keresztül megkötött utasbiztosítás díja májustól SMS-ben mobiltelefonnal is kifizethető a QBE Atlasz Biztosító Rt. és a T-Mobile közös fejlesztése révén. A mobilszolgáltató ügyfelei a biztosító honlapján a szükséges fontosabb adatok megadásával kezdeményezhetik utasbiztosításuk megkötését. A megrendelést követően a megadott mobilszámra érkező SMS tájékoztat a vásárlás részleteiről. Az ügyfél meghatározott összeg alatt bármilyen válaszüzenettel, az összeghatár felett a vásárlási kóddal erősítheti meg a díj kiegyenlítését. Az előfizető a biztosítást havi előfizetéses ügyfélként havi számlájával utólag, feltöltőkártyásként vagy a lehetséges limit átlépése esetén előre feltölthető m-com egyenleggel fizetheti ki. A kötvény megvásárlását ezt követően SMS igazolja vissza, és szintén rövid szöveges üzenetben érkezik a kötvényszám. A kötvény az utazás során a kijelölt határátkelőhelyeken - az utazás megkezdéséig, legkésőbb az SMS-ben érkezett értesítést követő 15 napon belül - az átvétellel érvényesíthető. A kötvények átvehetők a Ferihegyi repülőtéren is.

A két cég vállalkozásában a múlt év decemberétől mobiltelefonon is köthető utasbiztosítás. Az ügyletet arra alapozták, hogy felmérések szerint manapság a külföldre utazók 75-80 százaléka saját maga szervezi utazását, ráadásul a kiutazások fele autós túra. Az előfizetők szerint könnyebbség, hogy a határ felé menet mobilinterneten megrendelhetik a biztosítást, a kötvényt pedig az IBUSZ határon lévő irodáiban az átlépés előtt átvehetik. A biztosítási díjat a havidíjas ügyfelek az aktuális havi számlával, a feltöltőkártyások pedig mobilvásárlási egyenlegükkel fizethetik ki. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.