BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az opera és a balett csillagai

Ezúttal is különleges balett- és operabemutatókkal várják a közönséget augusztusban a Magyar Állami Operaházba, a XIV. Nyári Opera- és Balettfesztiválra, amely a BudaFest nyári zenei fesztivál része. Nemzetközi sztárok lépnek fel az előadásokon, amelyek közül két Verdi-premier és egy balettelőadás számíthat kiemelkedő érdeklődésre.

Ünnepi gálával kezdődött a napokban a fesztivál, amelyet olyan nevek fémjeleznek, mint Rost Andrea, Sümegi Eszter, Rálik Szilvia, Wiedermann Bernadett, Ljubica Vargicová, Bándi János, Kiss B. Attila, Anatolij Fokanov és Perencz Béla. A Trubadúr három előadásából tegnap este tartották az elsőt, Vámos László egykori szegedi rendezését Palcsó Sándor állította színpadra - a négyfelvonásos operát két részben adják, Leonorát minden este Sümegi Eszter énekli, partnere Anatolij Fokanov.

Verdi Traviatája augusztus 10 és 14-e között szintén három alkalommal látható az Andrássy úti Ybl palotában. Violetta Valéry szerepében az első két alkalommal a szlovák szoprán, Ljubica Vargicová (az utolsó előadáson pedig Bazsinka Zsuzsanna) lép fel. A Pozsonyi Nemzeti Színház művésze már tanulmányai alatt is számos nemzetközi énekversenyen aratott győzelmet - magyarországi bemutatkozása a közelség ellenére is igazi különlegesség a fesztivál programján. A Békés András rendezte előadásban Medveczky Ádám dirigálja a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát, fellép még Gál Erika, Tas Ildikó, Kiss B. Atilla, Laczó András és Miller Lajos is.

Az augusztus 15-én és 17-én látható Giselle című balettben a címszerepet Irina Tsymbal táncolja, partnerei között szerepel majd ifj. Nagy Zoltán, Solti Csaba, Fajth Blanka és Keveházi Krisztina. A karmester Csányi Valéria lesz, Mihail Lavrovszkij kétfelvonásos koreográfiáját Aradi Mária tanította be az együttesnek.

Információink szerint a jegyek nagy része elővételben elkelt, de az Opera pénztárában még lehet helyet bérelni az előadásokra. A jegyárak 3 és 14 ezer forint között mozognak, a helytől és a műsortól függően. Úgy tudjuk, 9-10 ezer nézőre számítanak a szervezők. A rendezvény fővédnöke Mádl Ferenc leköszönő köztársasági elnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.