BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilos ötletek vezetéken

Június eleji bevezetése óta több mint százezren választották a T-Com Favorit díjcsomagjait - derül ki a legnagyobb hazai távközlési társaság egyik közleményéből. Az évek óta stagnáló, de ma már inkább folyamatosan zsugorodó vezetékes lakossági piacot a szolgáltatók igen változatos ajánlatokkal igyekeznek minél tovább életben tartani. A megfelelő ügyfélmegtartó eszközök kiválasztásában már nemcsak a kedvezményes tarifák játszhatnak szerepet. Legalábbis a T-Comnál nem így látják. A cégnél az alig három hónapja bevezetett új díjcsomagokat, amelyek a megfelelő havidíj fejében hálózaton belül jó néhány órás hívásdíjmentes telefonálást tesznek lehetővé, megfejelték egy új generációs, eddig ismeretlen márkanevű (Sinus) - vezetékesen is mobil- - készülékes ajánlattal.

A vezetékes szolgáltatók a korábbi években mereven elzárkóztak a mobilpiacon kezdettől fogva alkalmazott készüléktámogatástól. Igaz, az egykori vezetékes telefonmodellek önmagukban nem is nagyon csábítottak cserére, nem sokkal tudtak többet, mint elődeik. A gyártók azonban ma már a vezetékes piacon is igyekeznek minél többet tudó és nemcsak külsejében, hanem funkcióiban is egyre inkább a mobileszközökre hasonlító készülékekkel piacra lépni. Ez elképzeléseik szerint segíthet a mobilt már rutinosabban kezelő ügyfelek "otthoni telefonálásra" visszaszoktatásában. A technikát kedvelők emellett kipróbálhatják a telefon walkie-talkie vagy babafelügyelő funkcióját is. Kár, hogy az újításoknak áldozatul esett a korábbi vezeték nélküli vezetékes készülékek kedvelt szolgáltatási funkciója, a házilag beállítható, lehallgatható üzenetrögzítő. Az új típusú telefon már ebben is a mobilokra hajaz, üzeneteket csak a szolgáltatón keresztül lehet hagyni és lehívni, ez közvetve vagy közvetlenül drágítja a használatot. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.