BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilvírusok ellen biztonsági szoftver

A Helsinkiben megrendezett atlétikai világbajnokságon is feltűnt a Cabir jelzésű mobilféreg. A vezeték nélküli bluetooth-kapcsolaton vagy MMS-ekben terjedő rosszindulatú kódok megjelenése teljesen általános jelenség az olyan nagy eseményeken, amelyekre országok tucatjaiból érkeznek. Ha mindenképpen bekapcsolva szeretnénk hagyni a bluetooth-kapcsolatot a tömegben, fokozottan ajánlott valamilyen biztonsági szoftver használata - ajánlja Mikko Hyppönen, az F-Secure Corporation antivírus-kutatási igazgatója.

A mobilvírusok jelenlegi generációja a telepítés felhasználó általi engedélyezését igényli, a telefon csak ezután fertőződhet meg. A károkozók a Symbian operációs rendszert futtató intelligens telefonokat támadják. A legfontosabb óvintézkedés annak ellenőrzése, hogy a telepített mobiltelefon-alkalmazás megbízható forrásból érkezik. Bluetooth használatnál a mobilt biztonsági szoftverrel kell védeni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.