BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Régiós megbízás a Nissantól

Az értékesítését új it-alapokra is helyező Nissan autógyár a régiós nagykereskedelmi rendszer kiépítésével, a közelmúltban egy magyar számítástechnikai céget, a KFKI csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt.-t bízta meg. A japán cég az új koncepció jegyében nem országonként, hanem régiónként működtet disztribúciós képviseleteket, minden lehetséges funkciót összevonva a könyveléstől az autók kiszállításán át a vámügyintézésig. Az új stratégiát elsőként Kelet-Közép-Európában próbálja ki a cég, régiós központja Budapesten kezdte meg működését.

A Nissan az átszervezéssel korszerűsíti az informatikai hátteret is. A régiós központ az Infoparkban működik, ahol a hálózati kapcsolatot Cisco-eszközökön valósítják meg. A kivitelezőt pályázat útján választották ki, amelyen három cég indult, s a több mint 40 millió forintos megbízást végül az LNX nyerte el.

A strukturált kábelrendszer mellett vezeték nélküli hálózatot, valamint IP-telefonrendszert hoztak létre. Így ha egy helyiségben nem lenne elegendő kábeles csatlakozási pont, a noteszgépekkel a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is fel lehet jelentkezni a hálózatba. A Nissan most építteti ki - szintén az LNX-szel - professzionális videokonferencia-rendszerét, amelyen keresztül bonyolítják majd a nyugat-európai központtal, és az országos képviseletekkel folytatott megbeszéléseket. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.