BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízmillió oldal felett a Websense

Több mint tízmillió aktív weblapot tartalmaz már az alkalmazottak internethasználatát menedzselő megoldásokat gyártó Websense veszélyes internetes oldalakat nyilvántartó adatbázisa - derül ki a cég közleményéből. Az oldalak között rosszindulatú kódokkal fertőzöttek is vannak. A Websense adatbázisának növekedése az internet folyamatos növekedését tükrözi. Az adatbázis 2005 januárjában érte el a nyolcmillió oldalt, majd néhány hónap alatt tízmilliósra nőtt. Jelenleg több mint 90 kategóriát tartalmaz, mint például sport, utazás, vásárlás.

Egyedül 2005 első negyedévében a Websense több mint 13 ezer új rosszindulatú oldalt sorolt be. A múlt év decembere óta a kémprogramokkal kapcsolatos oldalak száma a cég adatbázisában 37 800-ról 89 ezerre nőtt. Ugyanebben az időszakban a jelszóhalászattal és más csalásokkal kapcsolatos oldalak száma háromszorosára: 4500-ról 14 100-ra nőtt. Egyéb kategóriák, amelyekben jelentős növekedést tapasztalhattunk, a játékokkal, szórakozással, MP3-mal, felnőtt-tartalommal, szerencsejátékkal és vásárlással kapcsolatos oldalak.

A Websense magyar oldalakat tartalmazó adatbázisa a legteljesebb és legpontosabb a piacon lévő tartalomszűrő megoldások közül - mondta el Dávid András, a RelNet Kft. ügyvezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.