BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-mail-megoldás sofőröknek

A világon elsőként kéz- és szemhasználat nélkül is alkalmazható, kimondottan járművezetéshez kifejlesztett megoldást mutatott be az Intelligent Mechatronic Systems (IMS) autóbiztonsági eszközöket gyártó amerikai cég. Az iLane nevű eszköz lehetővé teszi a gépjárművezető számára, hogy anélkül érhesse el elektronikus leveleit vezetés közben, hogy akár mobiltelefonnal, akár egyéb hordozható kommunikációs eszközzel kellene bajlódnia, ugyanis a berendezés egyszerű hangvezérléssel működik.

A készülék észleli, ha a sofőr beszáll az autóba, és azonnal megkezdi összegyűjteni és rendszerezni az e-mail üzeneteket a felhasználói preferenciák alapján. A rendszer akkor is jelez, ha útközben érkezik üzenet, de nem sípoló hanggal, hanem természetesnek hangzó beszéddel, a vezető nyelvén. A sofőr meghallgathatja az üzeneteit, válaszolhat rájuk vagy továbbíthatja őket. A megoldás képes kezelni telefonhívásokat, SMS-üzeneteket és számos, az e-mailek csatolmányaként érkező dokumentumformátumot is anélkül, hogy a tulajdonosnak egy percre is le kellene vennie a szemét az útról. Az eszköz bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozhat bármilyen mobilkészülékhez, az autó audioberendezéseihez, illetve fülhallgatókhoz. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.