BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Különleges tárhelyszolgáltatás a Real.Com-tól

A Real.Com beindította SharePoint.hu szolgáltatását, mely költséghatékony intranet/extarnet megoldás lehet kis- és középvállalatoknak, regionális irodáknak és  szervízcsapatoknak - közölte Fésüs László üzletvezető. Hozzátette: a szolgáltatás igazából bármilyen csoportnak jól jöhet, amelynek biztonságos és megbízható tárhelyre valamint kollaborációs (csoportmunka) eszközre van szüksége.

A Microsoft SharePoint Services itthon talán kevésbé ismert ám annál hatékonyabb tárhely menedzsment eszköz, mely kiválóan tud együttműködni az MS Office eszközökkel - mondta a szakember.
 
Külföldön már régen bevett és működő gyakorlat: számos szolgáltató ajánl SharePoint tárhely szolgáltatást, itthon azonban csak nemrégen nyitotta meg elsőként hasonló szolgáltatását a Real.Com-94.
A SharePoint.hu az intranet felhasználók közös munkáját támogató (kollaborációs) portál, amely belső kommunikációra, dokumentumok biztonságos megosztásra, és a közös munka széleskörű támogatására alkalmas.

A SharePoint helyeken a felhasználók nem egyszerűen csak a fájlok mentésére szolgáló lehetőséghez jutnak, hanem többek között tárolhatók az eseménynaptárak, a kapcsolattartók adatai, internetes hivatkozások, vitafórumok, közzétehetők listák, közlemények. A feltöltött fájlokon, dokumentumokon akár egyszerre, egyidőben is dolgozhatnak, mivel a verziókövetés megoldott, akár jóváhagyó struktúra is kialakítható a csapaton belül, a felhasználók plusz információkat (metaadatokat) csatolhatnak a dokumentumokhoz - közölte az üzletvezető. 
 
A SharePoint.hu legnagyobb haszna a mobilitás, az egyszerűség és a biztonság. Mobilis, mert bárhonnan (akár szabadságunk alatt is egy Internet kávézóból is) egyaránt elérhető webböngészőkből és a webszolgáltatások igénybevételére képes ügyfélprogramokból. Egyszerű, mert a szokásos Windows környezetben tölthetjük fel, vagy nyithatjuk meg a fájlokat. Valamint biztonságos, mert egyrész jelszóval védett hozzáféréssel párosul, másrészt a Real.Com dedikált szerverén az internetes bankokból is ismert SSL biztosított (https://...) kommunikáció gondoskodik a dokumentumok, üzenetek biztonságos áramlásáról.
 
A SharePoint.hu csomagjai a kis- és középvállalatok ígényei szerint kerültek kialakításra; kisebb irodák, kereskedelmi hálózatok számára 10 felhasználóval és 500Mb. tárhellyel tökéletes megoldás lehet a Business csomag; több felhasználó, illetve  nagyobb tárterület, nagyobb sávszélesség ígény esetén Midsize, Enterprise vagy akár kizárólagos, egy megrendelőhöz dedikált szerver csomagok is rendelhetők. 
Hogy a megrendelő meggyőződhessen arról, hogy megfelelő-e számára a SharePoint, akár egy regisztráció nélküli demó hozzáférés is elérhető, vagy egyszerű regisztráció után teljesen ingyenesen 1 hónapig kipróbálható a Business csomag. VGO
 
Ami vonzóvá teheti a szolgáltatást a magyar kisvállalatok körében, az a magyar nyelvű felület használata, de igény esetén más nyelvi modulok is rendelkezésre állnak.
A rendszer teljes technikai felügyelete, adminisztrációja, a tartalom rendszeres archiválása a szolgáltató feladata, így a felhasználók mentesülnek minden ezzel kapcsolatos "nyűg" és beruházás alól. VGO
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.