BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas erővel csapnak le az illegális letöltőkre

Több hónapos viszonylagos nyugalom után ismét támadásba lendült a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI). A szervezet akcióját afféle vihar előtti csend előzte meg. Az IFPI minden eddiginél keményebben lép fel a zeneszámok és zenei albumok illegális másolói ellen.

Az IFPI képviselői most közölték, hogy a világ 17 országában több mint 8000 felhasználó ellen indítanak eljárást. Mindez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban eddig 18 000, míg az USA-n kívül 13 000 ember ellen tett feljelentést a szövetség - írja az sg.hu.

A vád minden esetben zeneszámok és zenei albumokról készült illegális másolatok készítése, illetve terjesztése a különböző fájlcserélő rendszerek segítségével.

Hillary Rosen, az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA) egykori elnöke az új akciót egyenesen túlzónak nevezte. A leköszönt vezető követelte, hogy a zeneipar mielőbb kezdjen tárgyalásokat a fájlcserélő hálózatok üzemeltetőivel és használóival. (sg.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.