BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Top Earning Brand Illustrations blackrock

Hírhedt amerikai társág: elképesztő vagyont halmozott föl a BlackRock

A világ legnagyobb vagyonkezelője óriásit kaszált a piacok fellendüléséből. A BlackRock égisze alatt mozgó eszközök összértéke az elmúlt negyedévben elérte a 11,5 ezermilliárd dollárt.

Az amerikai Blackrock által kezelt vagyon értéke az elmúlt negyedévben minden idők legmagasabb szintjére, 11,5 ezermilliárd dollárra emelkedett, miután a világ legnagyobb pénzkezelője megszedte magát a piacok fellendülésén, ráadásul a befektetőitől is rekordösszegű pénzt tudott összekalapozni.

Top Earning Brand Illustrations blackrock
Újabb rekordszintre emelkedett a BlackRock által kezelt vagyon összértéke / Fotó: NurPhoto via AFP

A beáramlások hozzájárultak ahhoz, hogy a bevételek 15 százalékkal 5,2 milliárd dollárra emelkedjenek, felülmúlva az elemzői várakozásokat. A javuló marzsok 1,63 milliárd dollárra emelték a csoport nettó eredményét

Stratégiánk ambiciózus, és stratégiánk működik. Hatékonyan használjuk az új technológiákat, méretünket és globális jelenlétünket ahhoz, hogy soha nem látott magasságokban szárnyalhassunk 

– kommentálta az eredményt Larry Fink vezérigazgató a Reutersnek.

Az eszközök 26 százalékkal nőttek a legutolsó negyedévben, amit a 160 milliárd dolláros hosszú távú befektetés és a befektetők által a készpénzkezelési termékekbe áramló további 61 milliárd hajtott.

A BlackRock részvényei idén közel 20 százalékkal emelkedtek, megközelítve a 2021 novemberében elért 971 dolláros rekordot. A történelmi eredmény ellenére azonban az árfolyam alig változott a pénteki előzetes kereskedésben.

Az új befektetői pénzek nagy része a BlackRock kenyerét jelentő tőzsdei alapokba és indextermékekbe folyt be. A New York-i székhelyű BlackRock azonban összehangoltan nyomul az alternatív eszközök felé, amelyekért sokkal magasabb díjakat kellene fizetni.

Magyarország fél évszázad alatt sem termelné ki a BlackRock által kezelt vagyont

A világ legnagyobb befektetésialap-kezelője már 10,6 ezermilliárd dollár felett rendelkezik, ez az összeg az amerikai GDP-hez nagyságrendekkel közelebb áll, mint a hazaihoz. A BlackRocknak a tőzsdei rali és a bitcoin-ETF-ek is jól jöttek.

 

BlackRock

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.