BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas mobiltelefon-rekord készülődik

A harmadik negyedévben világszerte 254,9 millió mobiltelefon talált gazdára, ami a második negyedévhez képest 7,9 százalékos, a tavalyi harmadik negyedévhez képest pedig 21 százalékos növekedést jelent - derül ki az IDC adataiból. Amennyiben a kedvező tendencia folytatódik, a történelem során először az eladások átléphetik az évi 1 milliárd darabot.

A negyedik negyedév hagyományosan a legerősebb a mobilpiacon,sokan ajándékoznak vagy vesznek maguknak új készüléket, ezt a hajlandóságot a szolgáltatók akciói is erősítik. Tavaly az év végi hajrában 245,2 millió mobil talált gazdára, azaz mindössze 12 százalékos bővüléssel is átléphető lesz az egymilliárdos álomhatár.

A harmadik negyedévben a két legnagyobb gyártó egyaránt növelte piaci részesedését. A Nokia a harmadik negyedév során 88,5 millió készüléket adott el, ami 34,7 százalékos részesedés megszerzésére volt elég. Egy éve a finn cég még az eladások 31,6 százalékát birtokolta. A gyártók rangsorában második Motorola piacrésze egy év alatt 18,4 százalékról 21,1 százalékra emelkedett. A Samsung megtartotta harmadik helyét, a koreai cég 30 millió telefont adott el, ami 12 százalékos piaci részesedés megszerzésére volt elég. (hwsw.hu)


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.