BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internetes különdíj

A 16 német szövetségi tartomány vezetői megállapodtak, hogy 2007. január elsejétől 5,52 euró havidíjat kell fizetniük Németországban mindazoknak, akiknek nincs bejelentett rádió- vagy tévékészülékük, de internetkapcsolattal rendelkező számítógépük vagy internetes tévé- és rádióműsorok elérésére alkalmas mobiltelefonjuk viszont van. A központi díjbeszedő szervezetnek (GEZ) fizetendő havidíj ugyanannyi, amennyit Németországban rádió-előfizetésként szednek be.

A német háztartások több mint 17 eurót fizetnek havonta tévédíjként, ám mindeddig a neten sokkal több rádióműsor elérhető, mint televízióadás, így az ARD csatorna annyi pénzt követel a számítógépes és telefonos hozzáférésért, amennyibe a rádió kerül egy előfizetőnek.

A tervezett újabb adót éles kritikák érik az ipari csoportok részéről, akik azzal érvelnek, hogy a német vállalkozásokat, különösen a kis- és középvállalatokat sújtja. A német tévédíj egyébként a legmagasabbak közé tartozik Európában. ( Reuters, it.news.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.