BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kapacitásnövelés a Docuscannél

A növekvő igények kiszolgálására a közeljövőben a jelenlegi kettőről három műszakos termelésre állnak át a főként bérszkenneléssel, illetve dokumentumkezelési szoftverek és szolgáltatások értékesítésével foglalkozó Docuscan Kft.-nél – tudtuk meg Nagy Csabától, a társaság kereskedelmi vezetőjétől. A termelés meghosszabbításának köszönhetően a cég szkennelési kapacitása havi hárommillióról négymillió oldal körüli szintre nő, így tovább erősíti vezető pozícióját ebben a szegmensben Magyarországon és a régióban. Amint a megnövelt termelési idő sem lesz képes kiszolgálni az igényeket, üzembe állítanak egy negyedik, percenként 240 lap feldolgozására képes ipari szkennert is. Középtávon pedig egy új telephely kialakítását is elképzelhetőnek tartja az 50-60 főt foglalkoztató cég kereskedelmi vezetője.

A Docuscan elődje, a tíz éve banki iratállomány digitalizálására alakult kisvállalkozás további fejlődéséhez keresett szakmai befektetőt. Az idén tavasszal megindult tárgyalássorozat eredményeként jött létre a Műszertechnika cégcsoport tagjaként működő Docuscan. Az együttműködéstől azt remélik, hogy új területeket nyithat meg a társaság számára. Az elmúlt években a Műszertechnika cégcsoport több érdekeltsége is kiemelt figyelmet fordított az önkormányzati projektekre. A pályázatok során szerzett tapasztalatokat felhasználva terjeszkedne a Docuscan az államigazgatási szektor felé – közölte Nagy Csaba.

A vállalat terveiben szerepel a hivatalos, auditált másolatkészítő szervezetté válás annak érdekében, hogy az üzem alkalmas legyen a közhiteles elektronikus másolatok előállítására időbélyeg és elektronikus aláírás segítségével. A folyamatot már elindították, reményeik szerint a jövő év elejére megkapják ezt a minősítést. A kapacitásnövelést indokolhatja az is, hogy az elképzelésekben szerepel tömeges automatizált, elektronikus számlafeldolgozás megvalósítása az üzemben az optikai karakterfelismerési technológia segítségével.

A következő években növekedésre számít a hazai dokumentumkezelési piacon Nagy Csaba, s ebben nagy szerepet játszhat a közszféra. Az elektronikus ügyintézéssel és e-önkormányzattal kapcsolatos jogszabályok hatására ugyanis a közintézményeknél is egyre fontosabb lesz, hogy a szükséges dokumentumok elektronikus formában is rendelkezésre álljanak, feldolgozhatók legyenek. A piac bővülését segítheti az is, hogy a tapasztalatok szerint egyre gyakrabban már nemcsak archívumok, irattárak anyagainak digitalizálására van igény, de a napi szintű feldolgozás iránt is nő az érdeklődés. Az ágazat bővülésével párhuzamosan a cégnél is fejlődést vár Nagy Csaba, jövőre 2006-hoz képest várhatóan 40-50 százalékos növekedés mellett 200 millió forint körüli forgalommal számolnak. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.